Χωρίς ρεύμα κινδυνεύει να μείνει η κλινική Στασινόπουλου

Χωρίς ρεύμα κινδυνεύει να μείνει η κλινική Στασινόπουλου

Αρ. Πρωτ. 5303/02.02.2012

Προς Υπουργό:
- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης


Χωρίς ρεύμα κινδυνεύει να μείνει μια από τις ψυχιατρικές μονάδες της Θεσσαλονίκης, η κλινική «Άγιος Γεώργιος» στο Πανόραμα, που ανήκει στον Όμιλο Kλινικών Στασινόπουλου. Η ΔΕΗ ειδοποίησε τους αρμόδιους του νοσηλευτικού ιδρύματος, ότι πρόκειται να διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, εάν δεν εξοφληθεί η οφειλή των 40.000 ευρώ της κλινικής προς την ΔΕΗ. Το αξιοπερίεργο είναι, όμως, ότι τη στιγμή που υπάρχει η συγκεκριμένη οφειλή, το κράτος οφείλει, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, στην κλινική Στασινόπουλου 11 εκατ. ευρώ από νοσήλια περασμένων ετών.
Στην κλινική «Άγιος Γεώργιος» σήμερα νοσηλεύονται 220 ασθενείς και οποιαδήποτε διακοπή στην ηλεκτροδότηση θα δημιουργήσει δυσάρεστα γεγονότα και κινδύνους στους ασθενείς. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να παρέμβει άμεσα και να δώσει έστω μια προσωρινή λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, έως ότου ομαλοποιηθεί η ροή των οφειλομένων νοσηλίων από το ΕΟΠΥΥ. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η οικονομική δυσπραγία των ασφαλιστικών ταμείων, δημιούργησε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διακοπή ηλεκτροδότησης στην κλινική «Άγιος Γεώργιος», που θα δημιουργήσει προβλήματα και κινδύνους στη λειτουργία της και στην υγεία των ασθενών;   Απάντηση Υπουργείου